С неба шаље благослов Свети отац Сава! (27.01.2016.)

Господа моли за Србадију да се Богу врати, да се светли образ у Србина пред људима и пред анђелима, да великаши праведније суде, богаташи милост да уделе, да сусед суседа оправдава, да нејаког јаки подржава, да млађи поштује старијега, да девојке држе девојаштво, да попови по светињи живе, калуђери да за народ клече и да греју пештере сузама и за народ топлим молитвама, да народ недељу светкује и празником да цркву испуњује.

На овај велики празник наш храм се испунио деце, њихових васпитачица, учитеља, наставника и верног народа који су светом Литургијом принели Богу оно најмилије: своја срца и молитве. После Литургије ученици из основне школе Свети Сава су извели део програма са Светосавске академије о духовном и историјском значају Светог Саве за српски род, затим је пререзан славски колач а дечица су даривана пригодним поклонима.

Свети Сава нам је показао пут у Царство Небеско, а да ли се ми тога уистину придржавамо или смо кренули за маглом коју светски моћници обећавају ако се одрекнемо Светосавског пута и приклонимо њима?

(фото: Јелена, Јелена, Марина)

на врх