Успење Пресвете Богородице - прослава славе храма (28.08.2023.)

У препуној порти саборне Тијабарске цркве у Пироту, после целодневног програма литургије и литије за славу града, Успење Пресвете Богородице, одржан је величанствен концерт певачице и кантауторке Љиљане Поповић и групе Жива вода.

Публика је била изузетно расположена и концерт је пропратила певајући и на крају поздрављајући овацијама већ познате песме, међу којима је и једна позната широм Православног света посвећена управо Богородици- Пресвета Богородице спаси нас, али и многе нове песме које су први пут изведене уз пратњу сјајне екипе музичара из Београда.

Љиљана је до сада наступала на многим концертима у Нишкој епархији, али у Пироту први пут. Како је рекла , и музичари и она су веома пријатно изненађени атмосфером коју је пиротска публика направила на синоћном концерту, поготову што је у питању један од највећих Православних празника посвећених Богородици и захвалила се сјајним домаћинима и Нишкој епархији.

На крају концерта публици се обратио домаћин, намесник и старешина храма о.Душко Видачић и игуман манастира св Јована Богослова , отац Мардарије, нагласивши да је целодневни духовни и културни програм употпуњен на најлепши начин оваквим концертом у радости и хришћанској љубави.

Слава храма 2023
на врх